.1 пакет бутер тесто "Белла" разстилам на масата и леко го разточвам само в една посока - по дължина. После режа на 4 еднакви правоъгълника. Пека ги поотделно в правоъгълна тава. Оставям ги да изстинат напълно.
Крем:
Сварявам 1 литър мляко със захар /например 1 чаша/. Разбивам 4 яйца с 6 супени лъжици брашно и 1 чаша мляко. ВНимателно се доливат към млякото и кремът се бърка докато се сгъсти. После се добавя ванилия и половин пакетче масло, но става и без него.
С този вече поизстинал крем /леко хладък да е/ се мажат студените блатове. Най-отгоре също се намазва с крем и тогава се декорира тортата или се наръсва с трохи от изпечени кори от бутера. Приготвената тортичка се остявя да престои 1 нощ в хладилника за да омекнат леко блатовете. Май забравих да пиша, че не се сиропират.Това е. Добър апетит!
No hay comentarios:
Publicar un comentario