Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Мнения
Наука
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:09 24.04.24 
Клубове/ Хоби, Развлечения / Готварски рецепти Пълен преглед*
Информация за клуба
Тема Бутер-десерт с праскови
Автор forti (заслужена)
Публикувано24.02.11 08:05  



Имаше и по-мързелив десерт, ама този ще извади късмет, че имам 1 лист останало бутер-тесто, последно бурканче сладко и доста компоти от праскови за харчене:)

източник: Габриел Делев, гл. готвач на бившия ресторант София (зад опашката на коня:)

Продукти: 375 г размразено бутер-тесто, 2 големи обелени праскови без костилките, 6 суп. лъжици разтопен конфитюр от праскови.

Приготовление:
Докато се загрее фурната до 180 градуса - нарязват се прасковите на много тънки филийки, тестото се разточва малко върху брашнена повърхност, изрязва се кръг с Ф 23 см, а от изрезките се разточват ленти широки 1 см. Изрязаният кръг се разстила в тава, намазва се с 2/3 от конфитюра, отгоре керемидообразно със застъпване се нареждат филийките праскови, намазва се останалия конфитюр , последно най-отгоре се нареждат лентите, с разстояние межсу тях и кръстосани по диагонал. Пече се 20 мин.
Аз ще го правя в правоъгълна тава и няма да се халосвам с лентите, но намазнявам малко тавата, че напоследък нещо лепне това тесто, сигурно му пестят от маслото



Клуб :  


Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.