Необходими продукти:

30гр. маргарин Калиакра /разтопен/
1 кг. бутер тесто
400 гр. гъби
200 гр. пилешки дробчета
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 бр.лимон
1/2 ч.ч. брашно
1 бульон пилешки
черен пипер
червен пипер
сол

Начин на приготвяне:

Изрежете от бутер тестото няколко окръжности с формата и големината на йенското стъкло, в което ще се приготвя ястието. Пекат се в предварително загрята на 200 С фурна.



За плънката гъбите се сваряват в 1/2 л. вода и леко се пасират. Дробчетата се нарязват на ситно и се запържват в малко олио. Към гъбите се прибавя дробът, пилешкият бульон и се подправя със сол и черен пипер на вкус.

От брашното, гъбения бульон, прясното мляко и разтопения маргарин Калиакра пригответе сос Бешамел, който се подправя със сол, черен и червен пипер. Смесете соса с плънката.

На дъното на йенския съд, върху платка от бутер тесто се разпределя част от плънката и така се редува докато свърши плънката. Завършва се с бутер тесто и ястието се пече 5-6 минути в силна фурна, препоръчват от recepti.gotvach.bg.