Показване на 1 до 9 от 9
  1. #1

    Подразбиране Сълзици от многолистно тесто

    Необходими продукти
    1 ч ч топло прясно мляко
    1 с л олио
    1 к л сол
    1 с л оцет
    1 к ч захар
    1 яйце
    брашно за нормално твърдо тесто


    масло за намазване - около 200гр

    От тези продукти се меси тесто.
    Дели се на 2-3 части.
    Всяка се точи.
    Намазва се с четка с разтопеното масло и се прегъва, докато се получи пликче за писмо.
    Престоява 1ч. в хладилник
    Отново всяка кора се точи тънко и се маже и сгъва по същия начин
    Пак престоява 1 час
    Така общо 3 пъти се точи, маже и сгъва + престоя в хладилник
    Разтоква се за 4-ти път, намазва се и се завива на руло, като по дължина от едната страна се пръви "улей", от другата се издърпва навън - абе да се получи формичка като сърце. Реше се на ленти по 1/2см., всяка се овалва в захар и се пече до зачервяване.

  2. #2

  3. #3

    Подразбиране

    когато нямаше бутертесто на магазина не беше, ама сега много е. Но пък нямат солен вкус, а сладък

    Абе всъщност той престоя по хладилника на пликчетата е доста. Иначе - нормално.

  4. #4

    Подразбиране Re: Сълзици от многолистно тесто

    Цитат Първоначално написано от pep-4o
    Разтоква се за 4-ти път, намазва се и се завива на руло, като по дължина от едната страна се пръви "улей", от другата се издърпва навън - абе да се получи формичка като сърце. Реше се на ленти по 1/2сл., всяка се овалва в захар и се пече до зачервяване.
    Кое се прави във форма на сърце? Нещо не схванах :? . Идеята е добра, защото и на мен не ми харесва соленият вкус на купешкото бутер-тесто.

  5. #5

    Подразбиране Re: Сълзици от многолистно тесто

    Цитат Първоначално написано от alys
    Цитат Първоначално написано от pep-4o
    Разтоква се за 4-ти път, намазва се и се завива на руло, като по дължина от едната страна се пръви "улей", от другата се издърпва навън - абе да се получи формичка като сърце. Реше се на ленти по 1/2сл., всяка се овалва в захар и се пече до зачервяване.
    Кое се прави във форма на сърце? Нещо не схванах :? . Идеята е добра, защото и на мен не ми харесва соленият вкус на купешкото бутер-тесто.
    Съжалявам, че забавих отговора, но от миналата седмица ми е доста натоварено на работа.

    Рулото, което оформиш - трбява да е с "ф" около 4-6см. Както е сложено на масата, по дължината се прави с леко натискане един "улей" с гърба на ножа, така че да хлътне около 1 - 1.5см. След това обръщаш обратно самото руло - с този нарез надолу и издърпваш точно обратната страна - пак цялата дължина с ръце - нагоре - като куличка, уф, не знам как да го обясна по-добре. И не всеки път си запазва хубавата форма при печене, ама Абе става и на обикновени кръгчета, много са си вкусни.
    В събота се каня да направя, ако успея да хвана детенце ще снима как оформям рулото

  6. #6

    Подразбиране

    Мисля, че разбрах - оформяш рулото така, че като срежеш, вместо кръгчета, да се получат с формата на сърце.

  7. #7

    Подразбиране Re: Сълзици от многолистно тесто

    Цитат Първоначално написано от pep-4o
    Необходими продукти
    1 ч ч топло прясно мляко
    1 с л олио
    1 к л сол
    1 л оцет
    1 к ч захар
    1 яйце
    брашно за нормално твърдо тесто


    масло за намазване - около 200гр

    .
    Надявам се, че не е литър оцет, а супена лъжица . Отивам да ги правя :wink: .

  8. #8

    Подразбиране Re: Сълзици от многолистно тесто

    Цитат Първоначално написано от alys
    Цитат Първоначално написано от pep-4o
    Необходими продукти
    1 ч ч топло прясно мляко
    1 с л олио
    1 к л сол
    1 л оцет
    1 к ч захар
    1 яйце
    брашно за нормално твърдо тесто


    масло за намазване - около 200гр

    .
    Надявам се, че не е литър оцет, а супена лъжица . Отивам да ги правя :wink: .
    в никакъв случай не слагай литър оцет - отивам да си оправя печатната грешка

  9. #9

    Подразбиране

    Реклама:
    Направих половин доза и вече ги няма. Малко прекалих с брашното, но не ме критикуваха.

Правила за писане

  • Не може да отваряте теми
  • Не може да публикувате отговори
  • Не може да прикачате файлове
  • Не може да променяте мненията си
  •