Бутер банички с гъби
Продукти
1 пълна с.л. маргарин
1 гл. червен лук
1 гъбен бульон (от манатарки)
8 бр. гъби (средна големина)
Приготвяне
Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в маргарина. Гъбите се нарязват на филийки и се задушават, заедно с лука. След като губите си пуснат сока се овкусяват с натрошения гъбен бульон. Когато плънката е готова се отстранява от котлона. Листът бутертесто се разрязва на четири. Изстиналата плънка се разпределя равномерно върху едната половина всеки квадрат и се захлупва с другата половина, като леко се притискат краищата. Подреждат се в тавичка с хартия за печене и се надупчват на няколко места с вилица. Пекът се около 15- 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар